Τα αυτοκόλλητα βιτρίνας εστιατορίου και άλλων επαγγελματικών χώρων είναι μια έξυπνη και οικονομική λύση διακόσμησης. Ένα εστιατόριο θα πρέπει να συνδυάζει ζωντανά και χαλαρωτικά χρώματα. Έτσι δίνετε στον πελάτη μια αίσθηση ξεκούρασης και ζεστασιάς.

Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν μόνο τοίχο με ένα μεγάλο αυτοκόλλητο τοίχου. Διαφορετικά μπορείτε να κολλήσετε μικρά διασκορπισμένα αυτοκόλλητα βιτρίνας σε όλους τους τοίχους.

Πώς να επιλέξω σχέδιο από τα αυτοκόλλητα βιτρίνας εστιατορίου;

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, σε σχέδια με αυτοκόλλητα βιτρίνας, χρώματα, συνδυασμούς και στυλ. Στο Sticker Box σας δίνουμε τη δυνατότητα να καλύψετε τις αισθητικές και λειτουργικές σας ανάγκες.
Ανάλογα με την χρήση, το ύφος και την «διάθεση» που θέλετε να αποδώσετε στον εκάστοτε χώρο, θα γίνει και η αντίστοιχη επιλογή σχεδίου για το αυτοκόλλητο. Ισχύουν, ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι κάθετες ρίγες «ψηλώνουν» τον χώρο ενώ οι οριζόντιες τον «επιμηκύνουν».

Επίσης, τα μικρά επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν πιο παραδοσιακή, «σοβαρή» όψη στον χώρο, ενώ τα μεγάλα, αφηρημένα μοτίβα δίνουν πιο μοντέρνα διάθεση. Τα ψυχρά χρώματα στα μικρά μοτίβα μεγαλώνουν τον χώρο. Τα πιο θερμά χρώματα δημιουργούν πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Επιλέξτε αυτοκόλλητα βιτρίνας εστιατορίου με γεωμετρικά σχήματα για πιο «σύγχρονο» αποτέλεσμα. Τα σχέδια που κινούνται σε διαγώνιες γραμμές για πιο δυναμικό, δίνουν «ζωντανό» αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να καλύψετε με αυτοκόλλητα μόνο έναν τοίχο ή μέρος αυτού σε κάθε χώρο. Με αυτό τον τρόπο πετυχένετε αντιθέσεις που κάνουν τη διαφορά και δίνουν μια νότα ανανέωσης στον χώρο, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.

Παράμετροι για σωστή διακόσμηση με αυτοκόλλητα, ταπετσαρίες, πίνακες και παραβάν

Ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε, θα πρέπει να προσέξετε τις εξής παραμέτρους:

  • Για μοντέρνο και έντονο στυλ, επιλέξτε μεγάλα μοτίβα που ταιριάζουν ιδανικά με μοντέρνα έπιπλα.
  • Τα patterns με floral στοιχεία (λουλούδια, φύλλα), υποδεικνύουν ένα πιο ρομαντικό στυλ. Ιδανικά για χώρους ανάπαυσης, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα ξενώνα.
  • Τα μικρά patterns σε ψυχρά χρώματα (μπλε, μωβ, πράσινο) δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση όμως που τα μικρά μοτίβα είναι σε θερμές και σκούρες αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο), τότε θα δείχνει ακόμα μικρότερος ο χώρος.
  • Τα πολύ μεγάλα σχέδια, αν και μικραίνουν το χώρο, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας.
  • Κάθετα στοιχεία (ρίγες/μοτίβα) θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο «ψηλός».
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου , π.χ., για να οριοθετήσετε ένα χώρο, πχ. το γραφείο στο σαλόνι.
  • Για να φαίνεται το ταβάνι σας ακόμα πιο ψηλό, επιλέξτε ταπετσαρίες με κάθετες ρίγες σε όλους τους τοίχους του δωματίου σας.
  • Αν ο χώρος είναι στενός και θέλετε οι τοίχοι σας να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο πλάτος, τότε διαλέξτε ταπετσαρία με γραμμές οριζόντιες και παράλληλες στο πάτωμα.
  • Οι διαγώνιες ρίγες δημιουργούν κίνηση και δίνουν μία κατεύθυνση, οριοθετώντας τις χρηστικές λειτουργίες του χώρου σας.
  • Τα αυτοκόλλητα βιτρίνας εστιατορίου με γεωμετρικά σχήματα αν τοποθετηθούν διαδοχικά, σε συνδυασμό με έπιπλα μοντέρνα, σε ήσυχες γραμμές, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο και διαχρονικά μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.

Μπορώ να βάλω αυτοκόλλητο σε οποιονδήποτε τζάμι;

Κατά κανόνα, τα αυτοκόλλητα βιτρίνας εφαρμόζουν ιδανικά σε λεία, καθαρά τζάμια.
Προσοχή: Το τζάμι που θα κολλήσετε το αυτοκόλλητο βιτρίνας δεν πρέπει να είναι σπασμένο ή να υπάρχει άλλο αυτοκόλλητο.
Αν θέλετε να καλύψετε κάποια ατέλεια ή κάποιο σπάσιμο, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή όταν θα βγάλετε το αυτοκόλλητο ώστε να μην φύγει και το σπασμένο κομμάτι τζάμι μαζί με το αυτοκόλλητο.

Το παραπάνω άρθρο έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας OPUS,
η οποία μας παρείχε συμβουλές και ιδέες για τη διακόσμηση σπιτιού και γραφείου.

www.opus.com.gr