Οι επιλογές είναι αμέτρητες από αυτοκόλλητα ντουλάπας για κομμωτήρια και αλλάζουν αρκετά συχνά στην πάροδο των χρόνων. Ιδανικά, το αυτοκόλλητο ντουλάπας θα πρέπει να έχει χρώματα αντίστοιχα με τη χρωματική παλέτα του υπόλοιπου χώρου.
Για χαλαρωτική ατμόσφαιρα διαλέξτε σχέδια σε παστέλ αποχρώσεις. Για ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα σχέδια σε σκούρες και κατά προτίμηση, ψυχρές αποχρώσεις.
Κλασσικές ρίγες, επανάληψη μοτίβων ή μία μεγάλη παράσταση μπορούν να εφαρμοστούν. Θα πρέπει όμως να συνδυαστούν σωστά με την επίπλωση και τη χρωματική παλέτα του χώρου.

Μπορείτε να διακοσμήσετε τις ντουλάπες σας με ένα ενιαίο αυτοκόλλητο, ή με διάφορα μικρά σχέδια από τα αυτοκόλλητα ντουλάπας για κομμωτήρια. Μία καλή ιδέα είναι ένα αυτοκόλλητο ντουλάπας με μία μεγάλη και επιβλητική παράσταση, η οποία αμέσως δίνει «χαρακτήρα» στο χώρο σας.

Πώς να επιλέξω σχέδιο από τα αυτοκόλλητα ντουλάπας για κομμωτήρια;

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, σε αυτοκόλλητα με σχέδια, χρώματα, συνδυασμούς και στυλ ώστε να καλύψετε τις αισθητικές και τις λειτουργικές σας ανάγκες.
Ανάλογα με την χρήση, το ύφος και την «διάθεση» που θέλετε να αποδώσετε στον εκάστοτε χώρο, θα γίνει και η αντίστοιχη επιλογή σχεδίου για το αυτοκόλλητο. Ισχύουν, ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες.

Οι κάθετες ρίγες «ψηλώνουν» τον χώρο ενώ οι οριζόντιες τον «επιμηκύνουν». Τα μικρά επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν πιο παραδοσιακή, «σοβαρή» όψη στον χώρο. Τα μεγάλα, αφηρημένα μοτίβα δίνουν πιο μοντέρνα διάθεση. Τα ψυχρά χρώματα στα μικρά μοτίβα μεγαλώνουν τον χώρο. Τα πιο θερμά χρώματα δημιουργούν πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε αυτοκόλλητα τοίχου παιδικά με γεωμετρικά σχήματα για πιο «σύγχρονο» αποτέλεσμα. Για πιο δυναμικό, «ζωντανό» αποτέλεσμαεπιλέξτε σχέδια που κινούνται σε διαγώνιες γραμμές.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να καλύψετε με ταπετσαρία μόνο έναν τοίχο ή μέρος αυτού σε κάθε χώρο. Έτσι μπορείτε να πετύχετε αντιθέσεις που κάνουν τη διαφορά ανανεώνουν το χώρο, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.

Παράμετροι για σωστή διακόσμηση με αυτοκόλλητα, ταπετσαρίες, πίνακες και παραβάν

Ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε, θα πρέπει να προσέξετε τις εξής παραμέτρους:

  • Για μοντέρνο και έντονο στυλ, επιλέξτε μεγάλα μοτίβα που ταιριάζουν ιδανικά με μοντέρνα έπιπλα.
  • Τα patterns με floral στοιχεία (λουλούδια, φύλλα), υποδεικνύουν ένα πιο ρομαντικό στυλ. Ιδανικά για χώρους ανάπαυσης, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα ξενώνα.
  • Τα μικρά patterns σε ψυχρά χρώματα (μπλε, μωβ, πράσινο) δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση όμως που τα μικρά μοτίβα είναι σε θερμές και σκούρες αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο), τότε θα δείχνει ακόμα μικρότερος ο χώρος.
  • Τα πολύ μεγάλα σχέδια, αν και μικραίνουν το χώρο, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας.
  • Κάθετα στοιχεία (ρίγες/μοτίβα) θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο «ψηλός».
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου π.χ., για να οριοθετήσετε ένα χώρο, πχ. το γραφείο στο σαλόνι.
  • Για να φαίνεται το ταβάνι σας ακόμα πιο ψηλό, επιλέξτε ταπετσαρίες με κάθετες ρίγες σε όλους τους τοίχους του δωματίου σας.
  • Αν ο χώρος είναι στενός και θέλετε οι τοίχοι σας να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο πλάτος, τότε διαλέξτε ταπετσαρία με γραμμές οριζόντιες και παράλληλες στο πάτωμα.
  • Οι διαγώνιες ρίγες δημιουργούν κίνηση και δίνουν μία κατεύθυνση, οριοθετώντας τις χρηστικές λειτουργίες του χώρου σας.
  • Τα γεωμετρικά σχήματα αν τοποθετηθούν διαδοχικά, σε συνδυασμό με έπιπλα μοντέρνα, σε ήσυχες γραμμές, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο και διαχρονικά μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.

Μπορώ να βάλω αυτοκόλλητα ντουλάπας για κομμωτήρια σε οποιανδήποτε ντουλάπα;

Κατά κανόνα, τα αυτοκόλλητα ντουλάπας για κομμωτήρια εφαρμόζουν ιδανικά σε λείες, καθαρές ντουλάπες.
Προσοχή: Η ντουλάπα που θα κολλήσετε κάποιο από τα αυτοκόλλητα ντουλάπας δεν πρέπει να έχει φθορές και κακοτεχνίες: Αν λείπουν κομμάτια από χρώμα, αν υπάρχουν μέρη ποτισμένα με υγρασία, αν υπάρχει ήδη αυτοκόλλητο, θα πρέπει πρώτα όλα αυτά να διορθωθούν. Στη συνέχεια μπορεί να τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο.

Το παραπάνω άρθρο έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας OPUS,
η οποία μας παρείχε συμβουλές και ιδέες για τη διακόσμηση σπιτιού και γραφείου.

www.opus.com.gr