Οι επιλογές είναι αμέτρητες από αυτοκόλλητα πόρτας για γραφεία και αλλάζουν αρκετά συχνά στην πάροδο των χρόνων.  Ιδανικά, το αυτοκόλλητο πόρτας για γραφεία θα πρέπει να έχει χρωματισμούς αντίστοιχους με το λογότυπο και τις αποχρώσεις του χώρο σας. Για χαλαρωτική ατμόσφαιρα διαλέξτε σχέδια σε παστέλ αποχρώσεις. Για ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα σχέδια σε σκούρες και κατά προτίμηση, ψυχρές αποχρώσεις. Κλασσικές ρίγες, επανάληψη μοτίβων ή μεγάλες παραστάσεις, όλα μπορούν να εφαρμοστούν! Αρκεί να συνδυαστούν σωστά με την επίπλωση και τη χρωματική παλέτα του χώρου σας.

Πώς να επιλέξω σχέδιο από τα αυτοκόλλητα πόρτας για γραφεία;

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, σε σχέδια, υφές, χρώματα, συνδυασμούς και στυλ για να καλύψετε τις αισθητικές και τις λειτουργικές σας ανάγκες.
Ανάλογα με την χρήση, το ύφος και την «διάθεση» που θέλετε να αποδώσετε στον εκάστοτε χώρο, θα γίνει και η αντίστοιχη επιλογή σχεδίου για το αυτοκόλλητο. Ισχύουν, ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι κάθετες ρίγες «ψηλώνουν» τον χώρο ενώ οι οριζόντιες τον «επιμηκύνουν».

Επίσης, τα μικρά επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν πιο παραδοσιακή, «σοβαρή» όψη στον χώρο. Τα μεγάλα, αφηρημένα μοτίβα δίνουν πιο μοντέρνα διάθεση. Τα ψυχρά χρώματα στα μικρά μοτίβα μεγαλώνουν τον χώρο. Τα πιο θερμά χρώματα δημιουργούν πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Επιλέξτε αυτοκόλλητα πόρτας για γραφεία με γεωμετρικά σχήματα για πιο «σύγχρονο» αποτέλεσμα. Τα σχέδια που κινούνται σε διαγώνιες γραμμές για δίνουν δυναμικό, «ζωντανό» αποτέλεσμα.

Παράμετροι για σωστή διακόσμηση με αυτοκόλλητα, ταπετσαρίες, πίνακες και παραβάν

Ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε, θα πρέπει να προσέξετε τις εξής παραμέτρους:

  • Για μοντέρνο και έντονο στυλ, επιλέξτε μεγάλα μοτίβα που ταιριάζουν ιδανικά με μοντέρνα έπιπλα.
  • Τα patterns με floral στοιχεία (λουλούδια, φύλλα), υποδεικνύουν ένα πιο ρομαντικό στυλ. Ιδανικά για χώρους ανάπαυσης, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα ξενώνα.
  • Τα μικρά patterns σε ψυχρά χρώματα (μπλε, μωβ, πράσινο) δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση όμως που τα μικρά μοτίβα είναι σε θερμές και σκούρες αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο), τότε θα δείχνει ακόμα μικρότερος ο χώρος.
  • Τα πολύ μεγάλα σχέδια, αν και μικραίνουν το χώρο, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας.
  • Κάθετα στοιχεία (ρίγες/μοτίβα) θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο «ψηλός».
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου π.χ., για να οριοθετήσετε ένα χώρο, πχ. το γραφείο στο σαλόνι.
  • Για να φαίνεται το ταβάνι σας ακόμα πιο ψηλό, επιλέξτε ταπετσαρίες με κάθετες ρίγες σε όλους τους τοίχους του δωματίου σας.
  • Αν ο χώρος είναι στενός και θέλετε οι τοίχοι σας να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο πλάτος, τότε διαλέξτε ταπετσαρία με γραμμές οριζόντιες και παράλληλες στο πάτωμα.
  • Οι διαγώνιες ρίγες δημιουργούν κίνηση και δίνουν μία κατεύθυνση, οριοθετώντας τις χρηστικές λειτουργίες του χώρου σας.
  • Τα γεωμετρικά σχήματα αν τοποθετηθούν διαδοχικά, σε συνδυασμό με έπιπλα μοντέρνα, σε ήσυχες γραμμές, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο και διαχρονικά μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.

Μπορώ να βάλω αυτοκόλλητο σε οποιαδήποτε πόρτα;

Κατά κανόνα, τα αυτοκόλλητα πόρτας για γραφεία εφαρμόζουν ιδανικά σε λείες, καθαρές πόρτες.
Προσοχή: Η πόρτα που θα κολλήσετε κάποιο από τα αυτοκόλλητα πόρτας δεν πρέπει να έχει φθορές και να έχει κακοτεχνίες: Αν λείπουν κομμάτια από χρώμα, αν υπάρχουν μέρη ποτισμένα με υγρασία, αν υπάρχει ήδη αυτοκόλλητο πόρτας, θα πρέπει πρώτα όλα αυτά να διορθωθούν προτού τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο πόρτας.

Το παραπάνω άρθρο έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας OPUS,
η οποία μας παρείχε συμβουλές και ιδέες για τη διακόσμηση σπιτιού και γραφείου.

www.opus.com.gr