# Αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο - Sticker Box

Τα αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο και άλλων επαγγελματικών χώρων είναι μια έξυπνη και οικονομική λύση διακόσμησης. Το αυτοκόλλητο τοίχου θα πρέπει να έχει χρώματα αντίστοιχα με το λογότυπο και τα χρώματα που επικρατούν στο χώρο σας. Για χαλαρωτική ατμόσφαιρα διαλέξτε σχέδια σε παστέλ αποχρώσεις. Για ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα σχέδια σε σκούρες και κατά προτίμηση, ψυχρές αποχρώσεις. Κλασσικές ρίγες, επανάληψη μοτίβων ή μία μεγάλη παράσταση, όλα μπορούν να εφαρμοστούν, εάν συνδυαστούν σωστά με την επίπλωση και τη χρωματική παλέτα του χώρου σας.

Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν μόνο τοίχο με μεγάλο αυτοκόλλητο τοίχου. Αλλιώς μπορείτε να κολλήσετε διάφορα μικρά διασκορπισμένα αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο σε όλους τους τοίχους.

Πώς να επιλέξω σχέδιο από τα αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο;

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, σε σχέδια, χρώματα, συνδυασμούς και στυλ ώστε να καλύψετε τις αισθητικές και λειτουργικές σας ανάγκες.
Ανάλογα με την χρήση, το ύφος και την «διάθεση» που θέλετε να αποδώσετε στον εκάστοτε χώρο, θα γίνει και η αντίστοιχη επιλογή σχεδίου για το αυτοκόλλητο. Ισχύουν, ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι κάθετες ρίγες «ψηλώνουν» τον χώρο ενώ οι οριζόντιες τον «επιμηκύνουν».

Επίσης, τα μικρά επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν πιο παραδοσιακή, «σοβαρή» όψη στον χώρο, ενώ τα μεγάλα, αφηρημένα μοτίβα δίνουν πιο μοντέρνα διάθεση. Τα ψυχρά χρώματα στα μικρά μοτίβα μεγαλώνουν τον χώρο. Tα πιο θερμά χρώματα δημιουργούν πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Επιλέξτε αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο με γεωμετρικά σχήματα για πιο «σύγχρονο» αποτέλεσμα . Σχέδια που κινούνται σε διαγώνιες γραμμές δίνουν πιο δυναμικό, «ζωντανό» αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να καλύψετε με ταπετσαρία μόνο έναν τοίχο ή μέρος αυτού σε κάθε χώρο. Έτσι είναι δυνατόν να πετύχετε αντιθέσεις που κάνουν τη διαφορά και δίνουν μια νότα ανανέωσης στον χώρο, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.

Ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε, θα πρέπει να προσέξετε τις εξής παραμέτρους:

 • Για μοντέρνο και έντονο στυλ, επιλέξτε μεγάλα μοτίβα που ταιριάζουν ιδανικά με μοντέρνα έπιπλα.
 • Τα patterns με floral στοιχεία (λουλούδια, φύλλα), υποδεικνύουν ένα πιο ρομαντικό στυλ και είναι ιδανικά για χώρους ανάπαυσης, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα ξενώνα.
 • Τα μικρά patterns σε ψυχρά χρώματα (μπλε, μωβ, πράσινο) δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση όμως που τα μικρά μοτίβα είναι σε θερμές και σκούρες αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο), τότε θα δείχνει ακόμα μικρότερος ο χώρος.
 • Τα πολύ μεγάλα σχέδια, αν και μικραίνουν το χώρο, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας.
 • Κάθετα στοιχεία (ρίγες/μοτίβα) θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο «ψηλός».
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου , π.χ., για να οριοθετήσετε ένα χώρο, πχ. το γραφείο στο σαλόνι.
 • Για να φαίνεται το ταβάνι σας ακόμα πιο ψηλό, επιλέξτε ταπετσαρίες με κάθετες ρίγες σε όλους τους τοίχους του δωματίου σας.
 • Ο χώρος είναι στενός και θέλετε οι τοίχοι σας να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο πλάτος ?
  Διαλέξτε ταπετσαρία με γραμμές οριζόντιες και παράλληλες στο πάτωμα.
 • Οι διαγώνιες ρίγες δημιουργούν κίνηση και δίνουν μία κατεύθυνση, οριοθετώντας τις χρηστικές λειτουργίες του χώρου σας.
 • Τα αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο με γεωμετρικά σχήματα αν τοποθετηθούν διαδοχικά, σε συνδυασμό με έπιπλα μοντέρνα, σε ήσυχες γραμμές, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο και διαχρονικά μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.

Μπορώ να βάλω αυτοκόλλητο σε οποιονδήποτε τοίχο;

Κατά κανόνα, τα αυτοκόλλητα εφαρμόζουν ιδανικά στους λείους, καθαρούς τοίχους.
Προσοχή: Ο τοίχος που θα κολλήσετε τα αυτοκόλλητα δεν πρέπει να έχει φθορές και κακοτεχνίες: Αν λείπουν κομμάτια από χρώμα ή σοβά, αν υπάρχουν μέρη ποτισμένα με υγρασία, αν υπάρχει ήδη ταπετσαρία στον τοίχο, θα πρέπει πρώτα όλα αυτά να διορθωθούν. Στη συνέχεια μπορεί να τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο τοίχου.

Αυτοκόλλητα τοίχου για γραφείο

Το παραπάνω άρθρο έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας OPUS,
η οποία μας παρείχε συμβουλές και ιδέες για τη διακόσμηση σπιτιού και γραφείου.

www.opus.com.gr