Οι πίνακες σε καμβά για κουζίνα είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο στυλ και να αλλάξετε το ύφος του χώρου σας, παίζοντας με υφές, μοτίβα, σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν ή περισσότερους τοίχους με πίνακες σε καμβά με διάφορα σχέδια και χρώματα. Για όποιους αναζητούν μια πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης μπορούν να στραφούν σε πολύπτυχους πίνακες, ίδιας ή διαφορετικής διάστασης με δύο ή περισσότερα κομμάτια.

Πώς να επιλέξω σχέδιο από τους πίνακες σε καμβά για κουζίνα;

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, σε σχέδια, χρώματα, συνδυασμούς και στυλ για να καλύψετε τις αισθητικές και τις λειτουργικές σας ανάγκες.
Ανάλογα με την χρήση, το ύφος και την «διάθεση» που θέλετε να αποδώσετε στον εκάστοτε χώρο, θα γίνει και η αντίστοιχη επιλογή πίνακα. Ισχύουν, ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι κάθετες ρίγες «ψηλώνουν» τον χώρο ενώ οι οριζόντιες τον «επιμηκύνουν».

Επίσης, τα μικρά επαναλαμβανόμενα μοτίβα δίνουν πιο παραδοσιακή, «σοβαρή» όψη στον χώρο, ενώ τα μεγάλα, αφηρημένα μοτίβα δίνουν πιο μοντέρνα διάθεση. Τα ψυχρά χρώματα μεγαλώνουν τον χώρο, αλλά τα πιο θερμά χρώματα δημιουργούν πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επιλέξετε το θέμα που θέλετε και να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια ίδιου ή διαφορετικού μεγέθους, για να πετύχετε αντιθέσεις που κάνουν τη διαφορά και δίνουν μια νότα ανανέωσης στον χώρο, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.
Στο Sticker Box θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πίνακες με θέμα ζώα, τοπία, φύση, ζωγραφική, vintage θέματα, πίνακες με έργα τέχνης κ.α.

Ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε, θα πρέπει να προσέξετε τις εξής παραμέτρους:

  • Για μοντέρνο και έντονο στυλ, επιλέξτε μεγάλα μοτίβα που ταιριάζουν ιδανικά με μοντέρνα έπιπλα.
  • Πίνακες με floral στοιχεία (λουλούδια, φύλλα), υποδεικνύουν ένα πιο ρομαντικό στυλ και είναι ιδανικά για χώρους ανάπαυσης, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα ξενώνα.
  • Τα ψυχρά χρώματα (μπλε, μωβ, πράσινο) δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Σε περίπτωση όμως που το θέμα σας είναι σε θερμές και σκούρες αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο), τότε θα δείχνει ακόμα μικρότερος ο χώρος.
  • Τα πολύ μεγάλα σχέδια, αν και μικραίνουν το χώρο, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία αίσθηση οικειότητας.
  • Πίνακες με γεωμετρικά σχήματα αν τοποθετηθούν διαδοχικά, σε συνδυασμό με έπιπλα μοντέρνα, σε ήσυχες γραμμές, αποδίδουν ένα ιδιαίτερο και διαχρονικά μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.
  • Εάν σκέφτεστε να ανανεώσετε τον χώρο γρήγορα και δραστικά, πέρα από μία απλή αλλαγή χρώματος,οι πίνακες σε καμβά για κουζίνα είναι η λύση που ψάχνετε.
    Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χωρίς μαστορέματα και πολύ οικονομικά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η επιλογή είναι απλό ζήτημα. Κάποια βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

Μπορώ να βάλω πίνακα σε οποιοδήποτε τοίχο;

Ναι, μπορούν να μπουν πίνακες σε καμβά σε οποιοδήποτε τοίχο.
Το τελάρο του καμβά, ανάλογα με τη διάστασή του, έχει πάχος από 2-3cm.